Grove hvitløksbrød med en liten twist! Deilig smak av parmesan, hvitløk og basilikum gjør disse brødene til det perfekte tilbehør til lasagne eller andre pastaretter. Prøv også til suppe!

Du trenger:

Deigen:
  • 3 dl lunket vann
  • 5 dl fibra fullkornshvetemel (ekstra finmalt sammalt hvetemel)
  • 2 dl siktet hvetemel
  • 2 ss olivenolje
  • 25 gram fersk gjær
  • 1/2 ts salt
Fyll:
  • 100 gram mykt smør
  • en håndfull basilikum
  • 4 hvitløksfedd
  • 1 klype salt

+ revet parmesan på toppen

grove hvitløksbrød

Slik gjør du:

Bland ut gjæren i lunket vann. Ha så i nesten alt av melet, salt og olivenolje. Eltes godt i ca. 10 min til deigen er smidig og ikke klistrer seg til bollen. Tilpass melmengden etterhvert. La deigen heve til dobbelt størrelse, ca. 45 min.

Bland sammen mykt smør, finhakket basilikum, presset hvitløksfedd og salt.

Når deigen er ferdig hevet kjevler du den ut i et rektangel, ca. 30 * 50 cm. Pensle hvitløksmøret over hele flaten.

grove hvitløksbrød

Fold den ene langsiden over den andre. Skjær opp remser, ca. 1 cm brede. Da får du omtrent 20 stk. Tvinn remsene og legg på et bakebrett. Etterheves i ca. 45 min.

Pensle først med vann, så bittelitt olivenolje (bare et par dråper), og ha over litt revet parmesan. Stekes på 250 grader i ca. 10-12 min til de er gyldne på toppen, myke inni og sprø utpå. NAM! Avkjøles på rist. Lag gjerne opp en god del og ha i fryseboksen.

grove hvitløksbrød

Prøv grove hvitløksbrød til denne herlige bolognesen med linser.