Med en god klatt rømme og syltetøy eller kanskje brunost er det lite som er bedre enn en vaffel. Grove havrevafler med cultura får full score på brødskalaen, og kan nytes til dessert eller så kan du bytte ut brødskiven med en vaffel. Dropper du søtningen, kan du ha både pålegg og grønnsaker på vaffelen. Det er fin turmat eller noe litt ekstra godt i matboksen.

Grove havrevafler med cultura

Du trenger:

ca. 8 stk

  • 4 dl havremel eller havregryn som du selv kjører i blenderen til mel. Trenger ikke male først dersom du blander alt med stavmikser. (Bruk glutenfri havregryn dersom du ønsker glutenfrie vafler)
  • 2 egg
  • 30 gram smeltet smør
  • 2 dl cultura
  • 2 dl valgfri melk
  • 2 ss sukrin gold/kokosblomstsukker
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver

Slik gjør du:

Smelt smøret. Bland alle tørrvarene i en bolle. Spe på med melk og cultura, og rør godt. Bruker du havregryn kan du bruke stavmikser dersom du ikke ønsker hele gryn i vaflene. Tilsett egg og smeltet smør. La røren svelle i ca. 15 min. Er vaffelrøren for tykk kan du tilføre mer melk. Stek vaflene etter din egen eller gjestenes preferanse. Serveres med rømme, syltetøy, brunost eller med ost, kjøttpålegg og grønnsaker dersom du dropper søtningen.

havrevafler