Suppen som passer godt å servere en kald ettermiddag hvor du trenger noe varmt i kroppen. Har du rester igjen dagen etter kan du mose noe av grønnsakene, og lage en slags lapskaus. Server gjerne med gode rundstykker eller prøv disse hvitløksbrødene til.

Du trenger:

  • 1,2 liter vann
  • 600 gram lammekjøtt (vekt uten ben), eller annet type kjøtt som passer til kjøttsuppe
  • 4 hvitløksfedd
  • 1 rosmarinkvast + 1 ss finhakket rosmarin
  • 2 gulrøtter
  • 1 søtpotet (ca. 300 gram)
  • 3 poteter
  • 1/2 kålrot (ca. 400 gram)
  • 1/2 sellerirot (ca. 100 gram)
  • 1 løk
  • 1 purreløk
  • evt. 1-2 terminger buljong (bruk kraft dersom du har)
  • salt og pepper

Slik gjør du:

Skjær lammekjøttet i terninger. Kok opp vannet, og legg i kjøttet. Kok opp igjen, og skru så ned temperaturen. Fjern skummet på toppen med en skje, og legg i en kvast med rosmarin og fire hele hvitløksfedd. La kjøttet trekke i ca. 60 min til det er mørt. Gjerne under lokk.

Kutt opp alle grønnsakene i terninger, finhakk løken og purreløken. Fjern hvitløksfeddene og rosmarinkvasten, og ha i grønnsakene i gryten og kok opp. Det ble såpass mye god smak fra rosmarinen og hvitløken at jeg ikke synes det var nødvendig å bruke buljongterning, men smak på kraften og vurder om du vil ha mer smak. Ha i en ss finhakket rosmarin.

Kok til grønnsakene er møre. Smak til med pepper og litt salt.