Spinat har vært en favoritt i bananpannekakene lenge, og i dag laget jeg grønne bananpannekaker med grønnkål! Det var like godt (grønnkålen smakte like lite som spinaten med andre ord), og en fin variasjon 🙂 Sammen med vaniljekesam og banan ble de både søte og proteinrike. Kan sikkert være kjekke å ha med i matpakken også, eller på tur.

Grønne bananpannekaker med grønnkål

per porsjon:

Du trenger:

  • 1 banan
  • 1 egg
  • 50 gram havregryn
  • 50 gram mager vaniljekesam (eller original)
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts kanel
  • 1/2 ts kardemomme
  • 2 håndfuller med grønnkål
  • noe digg topping: saften av en sitron, bær, bananskiver, vaniljekesam, kanel og sukrin. Det du liker.

grønne bananpannekaker

Slik gjør du:

Bland alle ingrediensene i en god blender til alt er blandet til en jevn røre. La den svelle i 5-10 min.

Stek små lapper/pannekaker på medium sterk varme. Det er plass til tre om gangen i stekepannen, så det går relativt fort 🙂 Nytes med litt sitronsaft, bær, frukt og litt vaniljekesam til. Kanel og sukrin gold var også godt på.

grønne bananpannekaker

Skeptisk til det grønne? Prøv bananpannekaker med mandelsmør.