Spinat har vært en favoritt i bananpannekakene lenge, og i dag laget jeg grønne bananpannekaker med grønnkål! Det var like godt (grønnkålen smakte like lite som spinaten med andre ord), og en fin variasjon 🙂 Sammen med vaniljekesam og banan ble de både søte og proteinrike. Kan sikkert være kjekke å ha med i matpakken også, eller på tur.
Grønne bananpannekaker med grønnkål
per porsjon:
Du trenger:
- 1 banan
- 1 egg
- 50 gram havregryn
- 50 gram mager vaniljekesam (eller original)
- 1 ts bakepulver
- 1/2 ts kanel
- 1/2 ts kardemomme
- 2 håndfuller med grønnkål
- noe digg topping: saften av en sitron, bær, bananskiver, vaniljekesam, kanel og sukrin. Det du liker.
Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene i en god blender til alt er blandet til en jevn røre. La den svelle i 5-10 min.
Stek små lapper/pannekaker på medium sterk varme. Det er plass til tre om gangen i stekepannen, så det går relativt fort 🙂 Nytes med litt sitronsaft, bær, frukt og litt vaniljekesam til. Kanel og sukrin gold var også godt på.
Skeptisk til det grønne? Prøv bananpannekaker med mandelsmør.