Å lage seg en skål med yoghurt, granola og bær til frokost er å gi en skål med kjærlighet til seg selv. Det er noe med hjemmelagd granola som gjør meg veldig glad. Jeg liker å lage det også. Blir sjeldent at jeg følger en oppskrift, selv om jeg alltid skriver de ned. Å hakke nøtter, blande i litt krydder og etterhvert kjenne den herlige lukten av granola bre seg i huset. Det er hverdagslykke for meg. Denne granolaen er spesielt god da den har en smak av jul. Anbefaler å lage deg en skål med yoghurt, julegranola og en kuttet klementin i biter. Det er jul i en skål det.

Granola med smak av jul

Du trenger:

  • 3 dl havregryn (jeg brukte store, men lettkokte kan også brukes)
  • 2 dl hasselnøtter
  • 1 dl solsikkekjerner
  • 1 dl gresskarkjerner
  • 2 ss chiafrø
  • 6 myke dadler (70 gram)
  • 1 dl vann
  • 2 ss rapsolje
  • 1/2 ts salt
  • 2 ts kanel
  • 2 ts kardemomme
  • 1/2 ts nellik, malt
  • 1/2 ts ingefær, malt

Slik gjør du:

  • Grovhakk hasselnøttene, det er godt med litt store biter. Bland sammen havregryn, nøtter, frø og kjerner.
  • I en hinihakker/foodprosessor/blender mikser du dadler, vann, rapsolje og krydder til dadlene er knust og du får en flytende masse.
  • Hell det flytende over det tørre, og bland til alt det tørre er dekket.
  • Stekes på over- og undervarme 170 grader i ca. 20 min. Rør et par ganger underveis. Skru av stekeovnen, og la granolablandingen tørke i ettervarmen.

granola med smak av jul

Prøv også sjokoladegranola med kakao og kokos.