Å lage seg en skål med yoghurt, granola og bær til frokost er å gi en skål med kjærlighet til seg selv. Det er noe med hjemmelagd granola som gjør meg veldig glad. Jeg liker å lage det også. Blir sjeldent at jeg følger en oppskrift, selv om jeg alltid skriver de ned. Å hakke nøtter, blande i litt krydder og etterhvert kjenne den herlige lukten av granola bre seg i huset. Det er hverdagslykke for meg. Denne granolaen er spesielt god da den har en smak av jul. Anbefaler å lage deg en skål med yoghurt, julegranola og en kuttet klementin i biter. Det er jul i en skål det.
Granola med smak av jul
Du trenger:
- 3 dl havregryn (jeg brukte store, men lettkokte kan også brukes)
- 2 dl hasselnøtter
- 1 dl solsikkekjerner
- 1 dl gresskarkjerner
- 2 ss chiafrø
- 6 myke dadler (70 gram)
- 1 dl vann
- 2 ss rapsolje
- 1/2 ts salt
- 2 ts kanel
- 2 ts kardemomme
- 1/2 ts nellik, malt
- 1/2 ts ingefær, malt
Slik gjør du:
- Grovhakk hasselnøttene, det er godt med litt store biter. Bland sammen havregryn, nøtter, frø og kjerner.
- I en hinihakker/foodprosessor/blender mikser du dadler, vann, rapsolje og krydder til dadlene er knust og du får en flytende masse.
- Hell det flytende over det tørre, og bland til alt det tørre er dekket.
- Stekes på over- og undervarme 170 grader i ca. 20 min. Rør et par ganger underveis. Skru av stekeovnen, og la granolablandingen tørke i ettervarmen.
Prøv også sjokoladegranola med kakao og kokos.