Har du rester igjen etter fredagstacoen er fylte paprika perfekt. Hos oss er det alltid igjen både salsa, rømme, mais og koriander. Planlegg fylte paprika på mandagen, så får du brukt opp restene. Krydderet kan du lage selv, men dersom du har brukt tacokrydder fra pose kan du redusere saltet ved å bruke 1/2 pose om gangen, og da har du nok til to middager. Fylte paprika på en mandag gjør også at du forlenger helgefølelsen litt, og det liker vi!

Fylte paprika tacostyle

til stk 6 halve fylte spisspaprika

Du trenger:

  • 3 stk spisspaprika
  • 400 gram karbonadedeig
  • 1 gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 gulrot
  • 4 ss salsa
  • 1/2 boks mais
  • 1/2 boks rømme
  • 1 lime
  • ost etter ønske på toppen
  • krydder: 1 ts oregano, 1 ts spisskummin, 1 ts chilipulver, 1 ts paprikapulver, salt og pepper etter smak
  • fersk koriander

fylte paprika

Slik gjør du:

Skrell og rasp opp gulroten. Finhakk løk og hvitløk, og fres i litt olje. Tilsett deretter karbonadedeigen, og når den er brunet har du i raspet gulrot og krydder. Bland i mais og salsa når karbonadedeigen er ferdig stekt.

Del alle paprikaene i to, fjern stilk og frø, og sett på et stekebrett med bakepapir. Sett de tett inntil hverandre så holder de seg stødig under stekingen. Fordel kjøttfyllet i paprikaene, og topp med litt revet ost. Stekes på 215 grader, i ca. 20 min.

Server med rømme, lime og koriander på toppen.

Kan også lages vegetar ved å bruke kidneybønner i stedet for karbonadedeig.

fylte paprika

 

Glad i taco? Prøv også mexican bowl med mange gode meksikanske smaker.