Er du på utkikk etter en annerledes, sunn og digg måte å spise fisk på kan jeg anbefale fiskeburger med søtpotetbrød. Brødet er rett og slett bare søtpotet som er stekt i ovnen. Smart triks for å få i seg mer grønnsaker! Og så er det veldig godt selvfølgelig. En enkel middag for hele familien.
Fiskeburger med søtpotetbrød
til 8 stk miniburgere
Du trenger:
- 1 søtpotet (ta den bredeste du finner)
- 4 fiskeburgere med mest mulig fisk
- 1/2 pakke ruccola eller annen type salat du liker
- 1/2 rød paprika
- 1/2 rødløk
- rapsolje
- tørket rosmarin, salt og pepper
- 1 dl rømme
- 1 fedd hvitløk (presset)
- 1/3 chili
- salt og pepper
Slik gjør du:
Skjær søtpoteten i skiver på ca. 0,5 cm. Pensle over rapsolje, og krydre med tørket eller frisk rosmarin, salt og pepper. Stek på 225 grader i ca. 15 min til de er møre igjennom, og ta så på grillfunksjonen i 5 min. La de bli litt brune på toppen.
Bland sammen presset hvitløk, finhakket chili, rømme, salt og pepper. Sett kaldt.
Kutt opp rødløk i ringer og legg i kaldt vann til du skal bruke den for å gjøre smaken litt mildere. Kutt opp paprika i ringer.
Stek fiskekakene ca. 4 minutter på hver side.
Det kommer litt an på størrelsen på skivene og fiskeburgeren din hvor mange burgere du får. Jeg har brukt store fiskeburgere, så jeg delte hver fiskeburger i to. Da fikk jeg 8 burgere. Legg en søtpotetskive på bunnen og dander med grønnsaker, dressing og fiskeburger før du legger en ny søtpotetskive på toppen. Server med en grønn salat.