Er du på utkikk etter en annerledes, sunn og digg måte å spise fisk på kan jeg anbefale fiskeburger med søtpotetbrød. Brødet er rett og slett bare søtpotet som er stekt i ovnen. Smart triks for å få i seg mer grønnsaker! Og så er det veldig godt selvfølgelig. En enkel middag for hele familien.

Fiskeburger med søtpotetbrød

til 8 stk miniburgere

Du trenger:

  • 1 søtpotet (ta den bredeste du finner)
  • 4 fiskeburgere med mest mulig fisk
  • 1/2 pakke ruccola eller annen type salat du liker
  • 1/2 rød paprika
  • 1/2 rødløk
  • rapsolje
  • tørket rosmarin, salt og pepper
  • 1 dl rømme
  • 1 fedd hvitløk (presset)
  • 1/3 chili
  • salt og pepper

Fiskeburger med søtpotetbrød

Slik gjør du:

Skjær søtpoteten i skiver på ca. 0,5 cm. Pensle over rapsolje, og krydre med tørket eller frisk rosmarin, salt og pepper. Stek på 225 grader i ca. 15 min til de er møre igjennom, og ta så på grillfunksjonen i 5 min. La de bli litt brune på toppen.

Bland sammen presset hvitløk, finhakket chili, rømme, salt og pepper. Sett kaldt.

Kutt opp rødløk i ringer og legg i kaldt vann til du skal bruke den for å gjøre smaken litt mildere. Kutt opp paprika i ringer.

Stek fiskekakene ca. 4 minutter på hver side.

Det kommer litt an på størrelsen på skivene og fiskeburgeren din hvor mange burgere du får. Jeg har brukt store fiskeburgere, så jeg delte hver fiskeburger i to. Da fikk jeg 8 burgere. Legg en søtpotetskive på bunnen og dander med grønnsaker, dressing og fiskeburger før du legger en ny søtpotetskive på toppen. Server med en grønn salat.

 

Fiskeburger med søtpotetbrød

For flere fiskeoppskrifter trykk her.