Første år med epletre i hagen, og første oppskrift med disse eplene ble nydelig eplegranola. Granolaen er søtet med eple og litt honning og har herlig høstsmak med krydder som kanel og kardemomme. Helt nydelig på toppen av litt yoghurt, med eplebiter på toppen.

 

Eplegranola

Du trenger:

  • 3 dl havregryn
  • 1 dl kruskalkli
  • 2 dl mandler
  • 1,5 dl frø (f.eks. gresskarkjerner)
  • 1 ss rapsolje
  • 1 ss honning (smak til)
  • 2 epler (brukte norske epler)
  • 1 ss kanel
  • 1 ts kardemomme
  • 1/2 ts nellik
  • 1/2 ts muskat
  • 1/4 ts salt

eplegranola

Slik gjør du:

Kutt opp eplene i små terninger og kok i 5-10 min til eplebitene er møre. La de avkjøles litt. Mos med en stavmisker sammen med honning, krydder og rapsolje til det blir en jevn eplemos.

Grovhakk mandlene, og bland sammen de tørre ingrediensene. Bland sammen det våte og det tørre, og smak til om du ønsker mer sødme. Kommer an på hvor søte epler du bruker.

Stekes på 160 grader i ca. 40-50 min til blandingen er tørr. Følg godt med underveis slik den ikke brenner seg. Avkjøl og nyt sprø eplegranola.

eplegranola

For granola med smak av jul, trykk her.