Hva med en enkel tomatsuppe med egg til middag i dag? Hjemmelaget tomatsuppe kan gjøres på en veldig enkel måte dersom du bruker hermetiske tomater. Smaker tusen ganger bedre enn posesuppen, og gir deg tusen ganger mer næring, sånn ca 😉 Her har jeg også lurt inn et par gulrøtter for å få enda flere næringsstoff.

Enkel tomatsuppe med egg

4 porsjoner

Du trenger:

Tomatsuppe:
    • 1 løk
    • 3 fedd hvitløk
    • 2 gulrøtter
    • 1 ss tomatpuré
    • 2 bokser hermetiske tomater
    • 6 dl grønnsakskraft eller vann + grønnsaksbuljongterning
    • Krydder: 1 ts tørket basilikum, 1 ts tørket oregano, pepper og salt etter smak
    • Rapsolje til steking
Til topping:

Kokt egg i båter.

Slik gjør du:

Hakk opp løk, hvitløk og gulrøttene i biter. Fres løk og hvitløk myk og blank i en kjele med litt rapsolje. Tilsett tomatpuré, og gulrøtter og la det surre litt før du tilsetter hakkede tomater, basilikum, oregano og kraften. La det koke til gulrøttene er møre, ca. 10-15 min. Kjøres med stavmikser til suppen er helt jevn. Smak til med salt og pepper, og server med kokt egg. Server med rundstykker med cottage cheese.