Salat med granateple, fetaost og valnøtter er en enkel, vakker og superdigg salat du kan spise til middag året rundt. Helt herlig på en mandag! Denne salaten kan serveres som en rett i seg selv med noe godt brød ved siden, eller som tilbehør til kylling eller fisk. Er også utrolig god med edame- eller kidneybønner i.

Digg salat med granateple, fetaost og valnøtter

Du trenger:

2 porsjoner

  • en søtpotet
  • en halv pakke alfalfaspirer
  • 1 snack pack fetaost med soltørket tomat
  • et par håndfuller valnøtter
  • 1 pakke babyleaf eller feldsalat
  • 1 granateple
  • 15 cherrytomater

Salat med granateple, fetaost og valnøtter

Slik gjør du:

Kutt opp søtpoteten i terninger. Krydre med litt salt og pepper, og bak i stekeovnen på 220 grader i ca. 15-20 min, til terningene er møre. Avkjøl.

Del cherrytomatene i to. Ta ut granateplekjernene fra skallet ved å skjære skallet i to, åpne forsiktig og brekk de to delene fra hverandre. Ta deretter ut kjernene med en gaffel. Grovhakk valnøttene (rist de gjerne et par minutter først i en tørr, varm panne – men ikke nødvendig). Bland sammen alle ingrediensene i en bolle, ha granateplene på toppen til slutt og søtpoteten når den er avkjølt. Server med godt brød eller rundstykker.

Salat med granateple, fetaost og valnøtter

Salat med granateple, fetaost og valnøtter

Prøv også tacosalat med kylling og korianderrømme.