«Søtpotetbrød» passer til mye, og denne gangen ut ble det club sandwich av søtpotet. Det var ikke bare utrolig godt, men en smart måte å få i seg mer grønnsaker på. Hvis du heller vil ha vanlig club sandwich kan du jo bare følge denne oppskriften, men med godt brød. Anbefaler å gi club sandwich av søtpotet et forsøk da 🙂 Kjekt med variasjon!
Club sandwich av søtpotet
Du trenger:
Til club sandwich (per stk):
- 150 gram søtpotet
- 0,5 ss rapsolje
- 1 ts maizennamel
- 1 kyllingfilet
- 1 tomat eller 5-6 cherrytomater
- valgfri type salat (f.eks. baby leaf, ruccola, hjertesalat)
- 1 strimle bacon
- salt og pepper
Sukkerfri syltet rødløk:
- 0,5 dl eplesidereddik
- 1 dl vann
- 3 ss tagatesse
- 1 stor rødløk
Rømmedressing:
- 1 ss sitronsaft
- 1 ss majones
- 1/2 beger drømmelett rømme
- 1 fedd hvitløk
- salt og pepper
Slik gjør du:
Syltet rødløk:
Lag gjerne syltet rødløk dagen før. Du kan også bruke fersk rødløk hvis du ønsker det. Skjær opp rødløken i tynne ringer. Kok opp vann, eplesidereddik og tagatesse og rør til tagatessen er oppløst. Ha blandingen over rødløkringene i en glassbeholder. La den avkjøle seg, oppbevar i kjøleskapet.
Rømmedressing:
Rør sammen majones, presset hvitløk, sitronsaft og rømme. Smak til med salt og pepper og sett kaldt.
Club sandwich:
Skrell og kutt opp søtpoteten i to skiver på ca. 0,5-1 cm tykkelse. Bland sammen rapsolje og maizenna, og pensle søtpotetskivene på begge sider med blandingen. Strø over litt salt. Stek på 250 grader i 15 min. Det er ikke nødvendig å pensle denne miksen over, men gjør skivene sprøere.
Tørk av kyllingfileten, del den i to på langsiden, og krydre med salt og pepper. Stek i rapsolje til den er gjennomstekt. Varierer litt på tykkelse av fileten, men ca. 2-3 min hver side. Ikke stek for lenge, da blir den tørr. La den hvile litt før du skjærer i den.
Stek bacon i medium til sterk varme til det blir sprøtt.
Kutt opp tomat i skiver.
Dander kylling, bacon, dressing, salatblader, tomat og syltet rødløk på søtpotetskivene. Server gjerne med potetbåter hvis du ønsker det 🙂