Hvis du vil ha en enkel, sunn og digg frokost lager du chiapudding med kirsebærskyr, eller bytt til din favorittsmak på skyren. Denne er så frisk og god, og kan også tas med i matpakken. Bruk gamle syltetøyglass, og topp gjerne med frosne bær i stedet for frukt for da holder den seg kald en god stund. Sunne fettsyrer, proteinrik, og både melkesyrebakterier og chiafrø for magen – en veldig god start på dagen med andre ord.

Chiapudding med kirsebærskyr

Per porsjon:

Du trenger:

Lag 1: 1 dl cultura, 1 ss chia, 1 ts honning

Lag 2: 1 skyr med kirsebærsmak

Lag 3: banan og nektarin

Toppen: 1 ss hempfrø eller andre frø/nøtter

 

Slik gjør du:

Bland sammen cultura, chia og honning la det stå i kjøleskapet et par timer slik at chiafrøene sveller.

Kutt opp frukten i små terninger, og legg lag på lag av oppkuttet frukt, skyr og chiapudding i glass. Topp med frø og frukt.

chiapudding med kirsebærskyr

Prøv også kjøleskapsgrøt med chiafrø og pære.