Brownies med bønner og dadler kan nytes både til kveldsmat eller dessert. Proppfull av næring og smaker deilig mørk sjokolade. Det liker vi? Å bake med dadler gir bra konsistens og sødme, og mer næring enn det sukker gir oss. Denne er også fin å fryse, og tiner raskt dersom du får uventede gjester. Smaker nemlig like god kald som varm, om ikke bedre!

Brownies med bønner og dadler

Du trenger:

  • 100 gram myke dadler (10 stk)
  • 50 gram kokosblomstsukker (kan byttes ut med sukker, sukrin gold, honning eller den søtningen du foretrekker)
  • 2 dl havregryn (bruk glutenfrie havregryn for glutenfri brownies)
  • 1 boks kidneybønner
  • 2 egg
  • 1 dl vann
  • 4 ss bakekakao
  • 3 ss hasselnøttolje/rapsolje
  • 1 ts bakepulver
  • 3 ruter 70 % sjokolade og en håndfull mandler

Slik gjør du:

Dersom dadlene er litt harde kan du helle kokende vann over de og la de stå litt slik de blir mykere. Mal havregryn til havremel i en foodprosessor eller blender. Kjør alle ingrediensene utenom sjokoladen og mandlene i en foodprosessor til alt det er blitt en jevn røre. Er røren veldig fast tar du i litt mer vann, det skal ikke være en deig, men en kakerøre. Dekk en kakeform eller en liten ildfast form med bakepapir og hell røren i. Jeg brukte en firkantet form på 30 * 20 cm. Topp brownien med hakkede mandler og sjokolade.

Stekes på 175 grader i ca. 20 min, midt i ovnen. Serveres gjerne med vaniljeis, men er supergod alene. Best litt avkjølt når sjokoladebitene har stivnet igjen.

brownies med bønner og dadler

Prøv gjerne denne deilige oppskriften på blondies også. Lys brownies – nam!