Bolognese med linser i stedet for kjøtt blir både proteinrik og supersunn servert med linse – eller bønnepasta. Masse god smak, og en veldig rask og billig middag! Bruker du linser fra kartong lager du hele tomatsausen mens pastaen koker.

Bolognese med linser

til ca. 2-3 porsjoner

Du trenger:

  • 1 liten gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 boks røde linser (170 gram drenert vekt)
  • 1 boks hakkede tomater (400 gram)
  • 1 tomat
  • 1 gulrot
  • krydder: 1/2 ts spisskummin, 1/4 ts kanel, 1 ts tørket oregano, 1/2 ts chilipulver, salt og pepper etter smak
  • ca. 150 gram linse – eller bønnepasta (jeg brukte en blanding av spagetti av bønner og pastaskruer av linser)
  • litt olje eller smør til steking
  • 2 ss finhakket basilikum + litt til topping
  • revet parmesan
  • evt. en grønn salat og godt brød til servering, f.eks. hvitløksbrød

bolognese med linser

Slik gjør du:

Kok pasta etter anvisning på pakken.

Finhakk løk og hvitløk. Hakk gulrot og tomat i biter. Fres løk og hvitløk i litt olje eller smør til løken er myk og blank. Ha i gulrot, tomat, hakkede tomater og krydder i stekepannen. La det putre sammen til gulroten er gjennomvarm, men fremdeles er litt crunchy. Ha så i linser og la det putre 2-3 minutter til linsene er varme. Finhakk ca. 2 ss basilikum og rør inn i sausen rett før servering.

Server med hvitløksbrød, fersk basilikum, en grønn salat og revet parmesan.

bolognese med linser