Bolognese med linser i stedet for kjøtt blir både proteinrik og supersunn servert med linse – eller bønnepasta. Masse god smak, og en veldig rask og billig middag! Bruker du linser fra kartong lager du hele tomatsausen mens pastaen koker.
Bolognese med linser
til ca. 2-3 porsjoner
Du trenger:
- 1 liten gul løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 boks røde linser (170 gram drenert vekt)
- 1 boks hakkede tomater (400 gram)
- 1 tomat
- 1 gulrot
- krydder: 1/2 ts spisskummin, 1/4 ts kanel, 1 ts tørket oregano, 1/2 ts chilipulver, salt og pepper etter smak
- ca. 150 gram linse – eller bønnepasta (jeg brukte en blanding av spagetti av bønner og pastaskruer av linser)
- litt olje eller smør til steking
- 2 ss finhakket basilikum + litt til topping
- revet parmesan
- evt. en grønn salat og godt brød til servering, f.eks. hvitløksbrød
Slik gjør du:
Kok pasta etter anvisning på pakken.
Finhakk løk og hvitløk. Hakk gulrot og tomat i biter. Fres løk og hvitløk i litt olje eller smør til løken er myk og blank. Ha i gulrot, tomat, hakkede tomater og krydder i stekepannen. La det putre sammen til gulroten er gjennomvarm, men fremdeles er litt crunchy. Ha så i linser og la det putre 2-3 minutter til linsene er varme. Finhakk ca. 2 ss basilikum og rør inn i sausen rett før servering.
Server med hvitløksbrød, fersk basilikum, en grønn salat og revet parmesan.