Hva slags overskrift var dette tenker du? Hørt om blondies før? Det er en lys variant av brownies, gjerne med sjokoladebiter. Denne varianten er alt annet enn den klassiske blondieoppskriften, denne er nemlig laget av nesten bare grønnsaker og frukt. Siden den ikke inneholder mel blir konsistensen veldig myk og «deigete». Som en brownies/blondie skal være. Ønsker du den litt fastere kan du tilsette litt mel, for eksempel havremel. Kos deg med denne blondien som er proppfull av vitaminer, mineraler og kostfiber. Er naturlig glutenfri, og kan lages melkefri.

Du trenger:

  • 200 gram søtpotet
  • 250 gram hermetiske kikerter i lake (avrent vekt)
  • 1 banan
  • 12 myke dadler
  • 1 egg
  • 1/2 dl plantemelk (for melkefri variant) eller vanlig melk
  • 1 ss bakepulver
  • 1 ss rapsolje
  • 1 ss kanel (tilpass smaken selv)
  • 1/2 ts salt
  • 80 gram mørk sjokolade

blondies

Slik gjør du:

Kutt opp søtpoteten i terninger og kok til de er møre. Avkjøl.

Hakk den mørke sjokoladen i passelige biter.

Skyll kikertene godt i kaldt vann. Bland alle ingrediensene utenom sjokoladen med en stavmikser, blender eller foodprosessor. Når alt er most sammen til en jevn røre har du i halvparten av den hakkede sjokoladen, og heller hele røren i en form med bakepapir (20*30 cm). Ha resten av sjokoladen på toppen av kaken.

Stek på 180 grader i ca. 35-40 min. Stikk en gaffel ned i kaken og sjekk at det ikke henger alt for mye røre på gaffelen. I og med at dette nesten bare er moste grønnsaker og frukt må den avkjøles helt for å bli fastere. Ha et bakepapir på toppen av kaken under steking dersom den begynner å bli brun på toppen. Avkjøles helt, sett den deretter i kjøleskapet. Skjær så opp i kakestykker og nyt.

blondies

blondies

Ikke helt overbevist om å prøve blondies, eller liker du bedre brownies? Prøv denne nydelige oppskriften.