Blomkålpizza med digg topping og bunn laget av nettopp blomkål! Supersunn og supergod, og ikke vanskelig å få til. Du kan selvsagt toppe med hva du vil, her får du en ganske så klassisk en med karbonadedeig, løk og paprika.

Blomkålpizza

1 stk

Du trenger:

til bunnen:

  • 1 blomkål
  • 2 egg
  • 1,5 dl revet ost
  • 1 fedd hvitløk
  • 3 ss kikertmel, havremel eller annet mel
  • 1 ts salt

til topping:

blomkålpizza

Slik gjør du:

Sett ovnen på 250 grader.

Start med å kjøre små buketter av blomkålen i en blender/kjøkkenmaskin slik at det blir most til en masse. Begynn med 1/4 av blomkålen om gangen, bedre å kjøre for lite enn for mye slik at det ikke setter seg fast. Når alt er most tilsetter du egg, ost, hakket hvitløk, salt og meltype etter eget ønske og bland godt sammen.

Bruk en slikkepott og fordel massen jevnt utover et stekebrett. Skru ned temperaturen til 225 grader og stek bunnen i 15 min uten topping på.

I mellomtiden steker du karbonadedeigen med litt salt, pepper og oregano og kutter opp paprika og løk.

Når pizzabunnen er ferdig med forstekingen fordeler du pizzasaus, karbonadedeig, paprika, løk og ost over bunnen. Stek til osten er gylden, ca. 8 min på 225 grader. Skjær pizzaen opp i stykker og server, gjerne med rømmedressing.

blomkålpizza