Ordet pannekake får meg til å tenke på da nevøen min på to år dunket seg i bordkanten, pekte på pannen og sa «au, vondt i pannekaken». Usikker på om det var et forsøk på å smiske til seg pannekaker, eller litt forvirring over hva som betyr hva. Søtt var det uansett. Det som er ekstra godt med disse er mandelsmøret som løfter de tradisjonelle bananpannekakene et par hakk, men det kan også droppes dersom du ikke har det i hus. Bananpannekaker er også perfekt i matboksen!

 

Bananpannekaker med mandelsmør

Per porsjon

Du trenger:

  • 1 banan
  • 1 ss mandelsmør
  • 1 egg
  • 1 dl havremel (mal havregryn til mel i blenderen, eller bare bruk gryn)
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts kanel
  • 1/2 kardemomme

Slik gjør du:

Miks alle ingrediensene med en stavmikser eller i en blender. Stek små lapper på medium varme. Toppes gjerne med bananskiver og granateple for ekstra fin farge, eller nyt de som de er.

 

bananpannekaker