Dersom du allerede har frosne bananer i fryseboksen, tar denne deilige desserten under fem minutter å lage. Tahini er knuste sesamfrø, og kan fås kjøpt på helsekost. Det er nok mest kjent som en av ingrediensene i hummus, men det er ikke det eneste bruksområde for denne næringsrike skatten. Tahini har en nøtteaktig smak, og passer godt sammen med både banan og sjokolade. Du kan bytte den ut med hvilket som helst nøttesmør for variasjon. Bananis med tahini og kakao er en god variant for de som ikke tåler nøtter.

Bananis med tahini og kakao

2 porsjoner

Du trenger:

  • 2 frosne bananer
  • 1/2 dl melk
  • 2 ss kakaopulver
  • 2 ss tahini
  • 2 store, myke dadler
  • en klype salt

 

Slik gjør du:

Ha alle ingrediensene i en foodprosessor/blender og kjør i et par minutter til du får iskremkonsistens. Sett gjerne fem minutter i fryseboksen før du spiser, da blir den ekstra kald og god. Og du? Smaker veldig godt med litt hakket nøtter eller mørk sjokolade på toppen. Nyt!