Det blir et par granolaoppskrifter på denne bloggen, da dette er noe jeg lager nesten ukentlig i forskjellige varianter. Tidligere i høst la jeg ut oppskriften på eplegranola, og i dag er det banangranola med kakao sin tur å skinne. Denne blir hakket søtere kanskje, og har egentlig ikke så mye banansmak, men det gir god sødme.

Banangranola med kakao

Du trenger:

  • 2 bananer
  • 2 ss kokosolje eller rapsolje
  • 3 ss honning eller annen søtning
  • 4 ss vann
  • 3 ss kakaopulver
  • 1/2 ts salt
  • 3 dl valnøtter
  • 7 dl havregryn
  • 4 ss chiafrø, solsikkekjerner, sesamfrø eller andre frø/kjerner/hakkede nøtter du har i skapet

banangranola med kakao

Slik gjør du:

Kjør sammen banan, vann, olje, kakao, salt og søtning med en stavmikser eller blender. Grovhakk valnøttene og bland sammen med havregryn, frø og det våte. Sørg for at hele massen er blandet godt sammen slik at det våte og tørre blandes godt.

Spre utover et bakepapirdekket stekebrett, og stek midt i ovnen på 170 grader over- og undervarme i ca. 45-50 min.Rør rundt i blandingen noen ganger under stekning så den ikke blir brent. La granolaen stå til den blir helt stekt (ikke fuktig lengre) og etterhvert som den kjølner skal den bli sprø.