Hadde tenkt å kalle denne oppskriften en kake, men det er jo egentlig et brød. Det stekes ihvertfall i brødform, men smaken minner mer om krydderkake. Åh, jeg elsker krydderkake. Banan og søtpotet gjør denne kaken, jeg mener brødet, veldig saftig. Det smaker godt både varmt og kaldt, eller min favoritt – etter en runde i brødristeren. Prøv bananbrød med søtpotet og krydder du også!

Bananbrød med søtpotet og krydder

1 brød

Du trenger:

  • 3 egg
  • 200 gram søtpotet
  • 3 stk bananer + 1/2 til pynt
  • 3 ss rapsolje
  • 200 gram havremel
  • 1/2 ts salt
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ss kanel
  • 2 ts kardemomme
  • 1/2 ts nellik, malt
  • 1/2 ts ingefær, malt
  • 1 ss honning (kan droppes, da bananen også gir god sødme)
  • en håndfull mandler til pynt

 

Slik gjør du:

Skjær søtpoteten i skiver og bak i stekeovn på 200 grader til skivene er møre. Dette tar ikke så lang tid dersom du har tynne skiver, ca. 10 minutt. Bruk en blender/stavmikser og blend sammen den bakte søtpoteten, 3 bananer, 3 egg og 2 ss rapsolje.

Bland deretter i havremel, salt, bakepulver, kanel, kardemomme, nellik, ingefær og honning. Rør godt rundt til du får en jevn røre. Ha bakepapir i en brødform, og hell i røren. Skjær en halv banan i skiver og finhakk en håndfull mandler og topp bananbrødet med. Trykk bananskivene og mandlene lett ned i brødet med en skje.

Stekes på 180 grader i ca. 50-60 min. Følg med underveis på fargen. Skal bli gylden og gjennomstekt, men er veldig mykt. Test med en gaffel etter ca. 40 min, kan variere fra ovn til ovn. Virker brødet rått og løst har du det inni en god stund til.

Nyt bananbrød til frokost, i matpakken eller til kveldsmat. Smaker like deilig uansett når på døgnet, både med og uten noe på. Kan anbefale ristet bananbrød med litt smør, eller rett fra ovnen med mandelsmør på toppen.