Grovt bananbrød med gulrot som passer perfekt i matboksen! Dette brødet er proteinrikt, 100 % grovt og inneholder både banan og gulrot som gjør brødet saftig og supergodt. Veldig godt alene, eller med brunost på.
Bananbrød med gulrot
til 1 brød trenger du:
- 2 gulrøtter (ca. 150 gram) – kokt/dampet – rester etter middagen?
- 2 store bananer (3 små)
- 3 egg
- 2 ss rapsolje
- 125 gram cottage cheese
- 200 gram havregryn
- 2 ss chiafrø
- 0,5 ss bakepulver
- 1 ss kanel
- 1 ts kardemomme
- 1/2 ts salt
- 1 håndfull valnøtter til pynt (kan droppes eller byttet ut med andre nøtter/frø eller banan i skiver)
Slik gjør du:
Bland sammen alle ingrediensene utenom valnøtter med en stavmikser. Har du ikke gulrotrester etter middag må du koke eller dampe disse først til de blir møre.
Ha i en brødform med bakepapir, pynt med grovhakkede valnøtter på toppen og stek på 200 grader i ca 50-60 min. Avkjøl på rist til brødet får satt seg skikkelig. Ikke som jeg gjorde på bilde for å rekke dagslyset – da sprakk det! Men det smakte like godt 😉