Grovt bananbrød med gulrot som passer perfekt i matboksen! Dette brødet er proteinrikt, 100 % grovt og inneholder både banan og gulrot som gjør brødet saftig og supergodt. Veldig godt alene, eller med brunost på.

Bananbrød med gulrot

 til 1 brød trenger du:

  • 2 gulrøtter (ca. 150 gram) – kokt/dampet – rester etter middagen?
  • 2 store bananer (3 små)
  • 3 egg
  • 2 ss rapsolje
  • 125 gram cottage cheese
  • 200 gram havregryn
  • 2 ss chiafrø
  • 0,5 ss bakepulver
  • 1 ss kanel
  • 1 ts kardemomme
  • 1/2 ts salt
  • 1 håndfull valnøtter til pynt (kan droppes eller byttet ut med andre nøtter/frø eller banan i skiver)

Slik gjør du:

Bland sammen alle ingrediensene utenom valnøtter med en stavmikser. Har du ikke gulrotrester etter middag må du koke eller dampe disse først til de blir møre.

Ha i en brødform med bakepapir, pynt med grovhakkede valnøtter på toppen og stek på 200 grader i ca 50-60 min. Avkjøl på rist til brødet får satt seg skikkelig. Ikke som jeg gjorde på bilde for å rekke dagslyset – da sprakk det! Men det smakte like godt 😉

 

bananbrød med gulrot

Prøv også bananbrød med bringebær.