Bananbrød med bringebær er så enkelt å lage, friskt, søtt og godt. Bananbrød er en smart måte å bruke opp godt modne bananer, og brune bananer er helt perfekt. De gir masse sødme til brødet. Dette brødet blir saftig av både bananer og cultura, og bringebær og kokos gir en kjempegod smak.

Bananbrød med bringebær

1 brød

Du trenger:

  • 3 modne bananer
  • 100 gram sammalt rug, grovmalt
  • 100 gram sammalt hvete, finmalt
  • 1,5 dl cultura
  • 2 egg
  • 3 ss revet kokos
  • 1 ss bakepulver
  • 2 ss akasiehonning
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts kanel
  • 100 gram frosne bringebær
  • 1/3 ts salt

Slik gjør du:

Bruk en stavmikser eller foodprosessor og bland alle ingrediensene til en jevn røre, utenom bringebærene. Når alt er blandet godt sammen, rører du inn de frosne bærene.

Ha over i en brødform med bakepapir, og stek på 180 grader i ca. 50 min til brødet er gjennomstekt og gylden på toppen. Stikk en gaffel i brødet for å se om det er deig på gaffelen. Brødet er mykt og veldig saftig, og kan dermed oppleves litt ustekt før det er avkjølt pga. bananene. Avkjøl på rist. Supert i brødristeren, og godt med smør eller nøttesmør på toppen.

bananbrød med bringebær

Prøv også bananbrød med søtpotet og krydder.