Baconsurret kylling med fetaost er en favorittmiddag som nesten lager seg selv i ovnen og smaker kjempegodt i tillegg. Masse gode smaker og få ingredienser. Varier gjerne med spekeskinke rundt kyllingen, det er også veldig godt.

Baconsurret kylling med fetaost, nypotet og cherrytomat

Du trenger:

2 porsjoner

  • 2 kyllingfileter
  • 1 pakke apetina feta snack
  • 4 strimler med bacon (du kan bruke kalkun eller vanlig)
  • 400 gram nypotet
  • 250 gram cherrytomater
  • 1 håndfull fersk basilikum
  • salt og pepper
  • eventuelt litt rømme, pesto eller hvitløksdressing (kan droppes)

baconsurret kylling med fetaost

Slik gjør du:

Skyll potetene og del de i to. Krydre med salt og pepper. Legg på den ene siden av et bakepapirkledd stekebrett.

Tørk av kyllingfiletene, og kutt et snitt hallveis inn i hver filet og legg 7-8 fetaterninger inni. Krydre med litt pepper på toppen og surr to strimler med bacon rundt hver kyllingfilet. Legg på den andre delen av stekebrettet med endene av baconstrimlene nedover.

Stek poteter og kylling på 200 grader i 20 min, deretter strør du cherrytomatene over potetene og steker videre i 10-15 min til potetene er myke i midten og filetene gjennomstekt. Ha gjerne på grillfunksjonen de siste 5 minuttene.

Ta ut av ovnen og før servering strør du resten av fetaosten og fersk basilikum over potetene og cherrytomatene. La kyllingfiletene få hvile litt før servering. Server gjerne med rømme, pesto eller hvitløksdressing. Nyt!

baconsurret kylling med fetaost

 

Trykk her for oppskrift på flere middager med kylling.